Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій Держдепартаментом США після зустрічі трьох лідерів у Гамбурзі на полях саміту «Великої двадцятки», повідомляє Укрінформ.

«Президент Трамп, президент Мун і прем'єр-міністр Абе ухвалили рішення закликати Радбез ООН до якнайшвидшого ухвалення нової резолюції з додатковими санкціями, аби продемонструвати КНДР, що існують серйозні наслідки для її дій, спрямованих на дестабілізацію, провокації та ескалацію», - наголошується в документі. 

Лідери закликали міжнародну спільноту негайно та повною мірою виконати всі резолюції Ради Безпеки ООН та вжити заходів для припинення економічних відносин з КНДР. Крім того, в заяві міститься окремий заклик до країн, що межують з Північною Кореєю, переконати режим Пхеньяна відмовитися від загрозливої та провокаційної поведінки та негайно припинити програму розробки балістичних ракет.

Водночас на зустрічі досягнуто домовленості про зміцнення тристороннього альянсу та продовження розвитку співробітництва в галузі безпеки з огляду на загрозу з боку КНДР. 

«Президент Трамп підтвердив беззаперечну прихильність Сполучених Штатів захищати Республіку Корея і Японію, використовуючи повний спектр своїх звичайних та ядерних можливостей», - підсумовується в тристоронній заяві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ