В рамках нових санкцій США проти Росії, в Білому домі також заборонили й поставку у РФ доларових банкнот.

Це стало відомо зі звернення президента США Джо Байдена.

«Це позбавляє Росію понад 1 мільярд доларів експортних доходів і гарантує, що громадяни США не фінансуватимуть війну Путіна. Сполучені Штати зберігають за собою право вводити додаткові заборони на імпорт в міру потреби», - сказав Джо Байден.

Також він повідомив, що будуть введені санкції щодо готівки. Зокрема, відправки в Росію валюти.

«Нове керівництво Міністерства фінансів щодо запобігання ухиленню від санкцій, у тому числі з використанням віртуальної валюти. Міністерство фінансів в новому керівництві буде продовжувати роз'яснювати, що масштабні дії Міністерства фінансів проти Росії вимагають від усіх жителів США дотримання положень про санкції незалежно від того, виражена транзакція в традиційній валюті або віртуальній валюті», - повідомляє президент США.

Він зазначив, що в Міністерстві фінансів будуть ретельно стежити за будь-якими спробами обійти або порушити санкції, пов'язані з Росією. У тому числі й за допомогою віртуальної валюти.

«Експорт, реекспорт, продаж або постачання, прямо чи опосередковано, зі Сполучених Штатів або особою Сполучених Штатів, де б вони не знаходилися, банкнот, деномінованих у доларах США, Уряду Російської Федерації або будь-якій особі, яка перебуває в Російській Федерації», - сказано в указ президента США.

Нагадаємо, окрім грошової допомоги України та введення санкцій проти росії за повномасштабну війну проти нашої держави, Джо Байден особисто заборонив передачу Україні винищувачів для оборони нашого неба.

ІА "Вголос": НОВИНИ