Про це вона заявила на засіданні Радбезу ООН, яке було скликане через останній запуск ракети КНДР, – пише Укрінформ.

«На додаток до повного виконання всіх санкцій ООН, всі країни повинні розірвати дипломатичні відносини з Північною Кореєю та обмежити військове, наукове, технічне або торговельне співробітництво. Вони також повинні зупинити торгівлю з режимом, припинивши весь імпорт та експорт й виславши всіх північнокорейських робітників», – наголосила Гейлі.

За її словами, президент США Дональд Трамп під час останньої телефонної розмови з президентом Китаю Сі Цзіньпіном заявив, що Пекіну час припинити весь експорт нафти до Північної Кореї.

«Основним постачальником нафти (до КНДР ред.) є Китай. У 2003 році Китай фактично зупинив експорт нафти до Північної Кореї. Незабаром після цього Північна Корея готова була сісти за стіл переговорів», сказала Гейлі.

Також постпред США в ООН заявила, що останній запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР «наближає світ до війни».

«Диктатор Північної Кореї вчора зробив вибір, який не віддаляє, а наближає світ до війни. Ми ніколи не прагнули війни з Північною Кореєю, і сьогодні ми не прагнемо цього. Але якщо буде війна, то вона станеться через триваючі акти агресії, які ми бачили вчора. І якщо війна настане, будьте певні, північнокорейський режим буде повністю знищений», підкреслила вона.

Як писав «Вголос», 28 листопада Північна Корея провела запуск балістичної ракети «Хвасон-15», яка піднялася у небо на 4500 кілометрів та перебувала 53 хвилини в повітрі, перш ніж впасти у води на відстані 210 кілометрів на захід від японської префектури Аоморі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ