Влада США закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній через вторгнення РФ на територію України.

Про це повідомив американський лідер Джо Байден під час виступу сьогодні, 2 березня, пише Суспільне.

«Сьогодні я оголошую: ми разом із союзниками закриваємо наш повітряний простір для російських перельотів», — зазначив він.

Байден також повідомив, що його країна буде й надалі посилювати економічний тиск на країну-агресора.

«Він (президент РФ Володимир Путін, — ред.) не знає, що на нього чекає. Рубль впав на 30%. Фондовий ринок втратив 40%, і торги не відкриваються. Російська економіка страждає, і лише Путін несе за це відповідальність», – розповів президент.

Водночас глава США зазначив, що його країна не надсилатиме нашій державі своїх військових для ведення бойових дій на території України.

«Шість днів тому президент Росії Путін хотів похитнути засади вільного світу. Він думав, що світ прогнеться під його цілі. Але він прорахувався. Він думав, що він забере Україну і світ із цим погодиться. Але він зустрів те, на що не сподівався, це — український народ», — підкреслив політик.

Байден запевнив, що США продовжуватимуть підтримку народу України.

«Ми послаблюємо військових Росії, а також її технічну спроможність. Сьогодні ми бачимо, що російські олігархи не хочуть більше цього режиму, і Сполучені Штати створюють робочу групу, щоб протистояти злочинам російських олігархів», — додав президент.

«Вголос» раніше писав, що представники адміністрації США попередили законодавців на секретних брифінгах у понеділок, що друга хвиля російських військ, ймовірно, зміцнить позиції Путіна в Україні. Завдяки своїй чисельності окупанти можуть зломити український опір. Про це повідомили двоє людей, що ознайомилися з брифінгами.

ІА "Вголос": НОВИНИ