Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії. Вони стосуються 22 російських структур, пов’язаних із сектором оборони. Також Штати запроваджують санкції проти Білорусі.

Як повідомляє Укрінформ, про це він заявив у середу під час пресбрифінгу в Держдепартаменті США.

«Сьогодні ми запроваджуємо жорсткі санкції проти російського оборонного сектора. Загалом до списку буде внесено 22 (юридичні, – ред.) особи, пов’язані з обороним сектором Росії», – зазначив глава американської дипломатії.

Блінкен  уточнив, що йдеться про компанії, які виготовляють бойові літаки, БМП, ракети, безпілотні літальні апарати, системи радіоелектронної боротьби.

«Це саме ті системи, які використовують для нападу на український народ, для порушень прав людини, порушень міжнародного гуманітарного права», – додав держсекретар США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати також запроваджують експортні обмеження на Білорусь, щоб притягнути режим Лукашенка до відповідальності через те, що він виступає на боці Путіна проти України.

Блінкен зауважив, що санкції, які вже запроваджено проти Росії, створили «потужний вплив» на її економіку. Вартість рубля різко впала, російський фондовий ринок закрився через страх перед відпливом капіталу, кредитний рейтинг РФ впав до рівня сміття. Крім того, знищений військовий фонд президента Путіна. Великий удар по Росії також нанесений через обмеження доступу до високих технологій.

“І це відчуватиметься не тільки зараз, а й упродовж наступних років”, – наголосив держсекретар США.

«Повітряні» санкції в дії: російська делегація на чолі з Лавровим не може потрапити на засідання ООН

Не всі держави-члени Ради Європи проголосували за введення санкцій проти РФ. Перелік

Московська біржа скасувала торги цінними паперами. Рубль впав

ІА "Вголос": НОВИНИ