У суботу, 31 серпня, США завдали удару по позиціях «Аль-Каїди» в сирійській провінції Ідліб, в результаті чого загинули 40 бойовиків.

Про це повідомляє Обозреватель.

Атака була спрямована на зачистку керівництва екстремістського угрупування, що відповідально за «напади, що ставлять під загрозу життя людей», повідомляють у Центральному командуванні США.

«Усунення цього об'єкта ще більше знизить їх можливість здійснювати подальші атаки і дестабілізувати регіон», – сказав підполковник Ерл Браун.

«З нашими союзниками і партнерами ми продовжимо завдавати ударів по жорстоким екстремістам, щоб вони не могли використовувати Сирію в якості притулку», - додав він.
В той же час, російський Центр примирення ворогуючих сторін у Сирії, який входить до складу Міноборони РФ висловив обурення щодо атаки США.
Росіяни зазначають, що удар було нанесено в зоні деескалації між населеними пунктами Маарет-Місрін і Кафер-Хая, принісши «численні жертви і руйнування». Також в Росії вважають, що США поставили під загрозу режим припинення воню в Ідлібі.

«Подібні дії США, на тлі регулярних звинувачень з боку Вашингтона на адресу Російської Федерації і Сирійської Арабської Республіки про нібито невибіркове застосування авіації в зоні деескалації Ідліб, викликають подив», – заявили в центрі.

Нагадаємо, нещодавно РФ завдала авіаударів по Сирії.

ІА "Вголос": НОВИНИ