Про це йдеться у статті видання Reuters.

Зазначається, що серед американських політиків та чиновників виникають побоювання через проведення Росією та Білорусією військових ігор цієї осені, під час яких будуть задіяні близько 100 тисяч військових, а також пройдуть навчання із застосування ядерної зброї. Це означає, що російські війська можуть з'явитися на кордонах Польщі, Латвії та Литви. Також США непокоїть і те, що Росія розгорнула ракети «Іскандер» в Калінінграді.

Зокрема, очільник Пентагону Джеймс Меттіс назвав розміщення Кремлем ракет «дестабілізуючим фактором».

Тим часом американські високопосадовці розповіли виданню про можливість розміщення США у балтійському регіоні зенітного ракетного комплексу «Патріот». Комплекс пропонують розмістити тимчасово, на час проведення американських військових навчань влітку цього року. 

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно розміщення «Патріоту», Меттіс відмовився коментувати такі заходи. Водночас президент Литви Даля Грібаускайте, під час спільної прес-конференції з ним, відповіла на запитання.

«Нам потрібні всі необхідні засоби для оборони і стримування, і ми разом будемо вирішувати це питання», - наголосила вона. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ