У США звинуватили Росію у випробовуванні у космосі зброї для знищення супутників. Про це йдеться у заяві Космічного командування США.

Як зазначається, 15 липня Російська Федерація вивела на земну орбіту апарат "Космос-2543" в безпосередній близькості до іншого російського супутника. У Космічному командуванні наголосили, що це схоже на активність на орбіті, яку проводила РФ в 2017 році, і не відповідає заявленій системі місії як супутника-інспектора.

"Російська супутникова система, яка використовується для проведення цього випробування на орбіті зброї, - це та сама супутникова система, щодо якої ми висловлювали занепокоєння раніше, коли Росія маневрувала біля супутника уряду США", – зазначив генерал космічних військ США Джон Вільям Реймонд.

Крім цього, у командуванні запевнили, що мають докази того, що це саме випробування протисупутникової зброї, і що це вже не перша така місія.

"Це є ще одним свідченням постійних зусиль Росії з розробки та випробування космічних систем, а також відповідає опублікованій воєнній доктрині Кремля з використання зброї, яка загрожує американським та союзним космічним потужностям", — додав Реймонд.

ІА "Вголос": НОВИНИ