Чинні військові, які мають досвід стратегічного планування, наголошують: ста тисяч особового складу, які згуртувалися біля українського кордону, не достатньо, щоб захопити, а тим паче втримати великі території України, дійти до Києва. Тим паче, це не реально без підтримки населення.

«Я вже багато спілкувався на цю тему з бойовими офіцерами, військовими, які мають певну стратегічну освіту, і вони одностайні в цій думці. Ста тисяч вистачить лише для захоплення локальних об’єктів», - переповів спілкування зі знайомими військовослужбовцями, офіцер запасу, громадський діяч, керівник благодійного фонду «Мир і Ко» Мирослав Гай в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

Інша річ, проведення ракетної операції зі сторони Росії. А така можливість також серйозно розглядається. Її основна небезпека в тому, що РФ матиме змогу зі своєю території наносити прицільні удари по важливих стратегічних точках в Україні, по центрах управління. Якщо вивести їх з ладу, почнеться хаос.

«До слова, саме Львів може стати важливим центром підготовки спротиву. Львів є центром наших навчань завдяки Яворівському полігону, коли восени тут перебували представники одразу 15 держав. Тож Льві - це важливий центр. Я думаю, що його так і розглядають», - переконаний Мирослав Гой.

ІА "Вголос": НОВИНИ