Німецькі фахівці зробили підводні знімки витоків газу на трубопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які свідчать про те, що пошкодження могли виникнути лише внаслідок застосування вибухівки.

Про це повідомляє видання ARD.

За даними видання, німецькі експерти з вибухових речовин федеральної поліції та водолази працювали на місці події. Вони спустили на дно безпілотник, за допомогою якого було зроблено знімки пошкоджень на трубопроводах.

В ARD зазначають, що витік газу становить у діаметрі 8 метрів. При цьому обидва трубопроводи мають два пошкодження. Недоторканою залишилася лише одна нитка «Північного потоку-2».

Джерела в урядових колах ФРН розповіли виданню, що, згідно з висновками німецьких слідчих, «витік міг виникнути тільки внаслідок вибуху».

При цьому поліція вже передала знімки генеральному прокурору, який кілька днів тому розпочав розслідування за звинуваченням у «створенні вибухового пристрою» та «антиконституційному саботажі».

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо, що на російських трубопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» у Балтійському морі виявили кілька витоків газу.

Читайте також:

Біля Кремінної десятки росіян покинули свої позиції

Скільки ракет залишилося в арсеналі росії: відповідь Міноборони

В Криму арештували п’ятьох обвинувачених у справі про вибух на Кримському мосту

 

ІА "Вголос": НОВИНИ