Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського університету в Україні. Про це він заявив у рамках форуму “Україна 30”.

За словами глави президента, в новому навчальному закладі людей навчатимуть виконанню завдань для захисту держави.

“Це вищий навчальний заклад, який готуватиме людей майбутнього. Там навчатимуть фахівців, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави в дуже важливих пріоритетних актуальних напрямках. І завтрашніх викликів”, – сказав президент.

Зокрема, в університеті готуватимуть фахівців з інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій.

Зеленський також зазначив, що навчання буде безкоштовним, при цьому надалі випускники зможуть зайняти державні посади.

Міністр озвучив вартість будівництва університету

Будівництво президентського університету на території державного «Експоцентру України» за три роки коштуватиме платникам податків 7,2 млрд грн. Про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Інтерфакс-Україна.

«Територіальне розташування - це 16 га на ВДНХ… У цьому розвитку «Президентського університету» спільно з біокластером і біоклінікою є логічним завершенням просторового розвитку території ВДНГ для того, щоб студенти мали можливість користуватися всіма об'єктами інфраструктури одночасно», - сказав він.

Відповідно до концепції, територія університету становитиме 16 га, загальна площа забудови - 25,8 тис. кв. м. На його території буде 11 кампусів, серед яких п'ять профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.

Читайте більше новин за посиланнями:

Зеленський увів в дію рішення РНБО про подвійне громадянство

ІА "Вголос": НОВИНИ