Перед вторгненням росії в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив президента Росії Володимира Путіна, що Україна не зможе стати членом НАТО «в найближчі 30 років».

Про це йдеться в матеріалі, опублікованому німецьким виданням Welt, пише УНІАН.

Канцлер Шольц звинуватив Путіна в тому, що він почав напад на Україну з «абсолютно абсурдних» причин.

НАТО ніколи не представляло загрози для Росії, - сказав він, відкидаючи звинувачення в тому, що країни НАТО не дбали про інтереси безпеки Росії до війни в Україні.

На переговорах перед початком війни про вступ України до НАТО він запевнив Путіна: «цього не станеться в найближчі 30 років». У Путіна «абсолютно абсурдні» ідеї, і він пояснював Шольцу, що Білорусь і Україна, наприклад, не повинні бути окремими державами.

Це війна, яку Путін, Росія, почала, і явно з наміром завоювати сусідню країну — я думаю, що це було первісною метою, - сказав Шольц.

У Путіна дійсно була ідея провести фломастером по європейському ландшафту, а потім сказати: «Це моє, а це ваше», — сказав канцлер.

Це так не працює, - запевняє Шольц.

Канцлер Німеччини заявив, що не припинятиме діалог з Путіним.

Як писав «Вголос», українські морпіхи вдарили по позиціях загарбників на Донецькому напрямку. Знищили не лише ворожу техніку, але й чимало солдат рф.

Також ми повідомляли, що у Володимира Зеленського відреагували на підрив авто ідеолога «русского міра» дугіна та заявили, що росія починає розвалюватися.

ІА "Вголос": НОВИНИ