Вибухи, про які повідомляли жителі Мінської області Білорусі, ймовірно, були пов'язані з атакою на аеродром «Мачулищи».

Як інформує моніторингова група «Беларускі Гаюн», за попередніми даними, метою ймовірної атаки був російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. 

«Серед іншого, може йтися про пошкодження борту шляхом скидання з висоти невстановленого предмета», – пише «БГ».

Оновлено (19:15): Ініціатива BYPOL підтвердила, що було скоєно підрив російського військового літака ДРЛО А-50. За інформацією ініціативи, борт зазнав серйозних пошкоджень – пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

«Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить. Подія сталася під час роботи поблизу цього літака снігоприбиральної техніки», – пише BYPOL і пов'язує інцидент із діяльністю білоруських партизанів.

Моніторингова група «БГ» також сповіщає, що близько 17:33 на аеродром, де сьогодні вранці (за іншими даними – вночі також) було чути вибухи, з РФ прилетів військово-транспортний літак Іл-76 ВКС РФ, який раніше вже прилітав в Барановичі і Мачулищі – в лютому 2022 року.

Протягом дня навколо аеродрому спостерігається велике скупчення військових та екіпажів ДАІ, околиці патрулює вертоліт, на землі працює ОМОН.

Повідомляється, що ДАІ продовжує зупиняти і перевіряти машини. Перевіряють багажники і мобільні телефони водіїв і пасажирів.

У міському селищі Мачулищі, що за кілька кілометрів від Мінська, розташовані 50-а змішана авіабаза ВПС і ППО Білорусі і військовий аеродром.

ІА "Вголос": НОВИНИ