Попри сильний тиск постанову Синоду Української православної церкви Московського патріархату, що відбувся в Києво-Печерській лаврі, не підписав митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Він був єдиним із 83 учасників Собору, хто не поставив свій підпис під документом, інформує LB.ua, посилаючись на власні джерела.

Як вдалося з’ясувати, на митрополита чинили тиск інші ієрархи, щоб він поставив свій підпис під документом.

Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не пгоджується з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Як писав «Вголос», 13 листопада мала відбутися зустріч Порошенка із єпископатом УПЦ МП у приміщенні Національного центру ділової та культурної співпраці Український дім.

Ієрархи УПЦ МП у цей же час проводили в Києво-Печерській лаврі засідання собору єпископів. За його результатом собор єпископів УПЦ МП підтвердив свою готовність до зустрічі з Порошенком, але на церковній території.

Також 13 листопада УПЦ МП заявила про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольським патріархатом. Собор єпископів УПЦ МП вважає, що рішення священного синоду Константинопольського патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання «є недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили».

Крім цього, собор єпископів УПЦ МП заявив про неможливість приєднання до процесу створення єдиної помісної автокефальної православної церкви в Україні.

Однак пізніше стало відомо, що Порошенко таки провів закриту зустріч в Українському домі з деякими ієрархами УПЦ МП.

ІА "Вголос": НОВИНИ