Тіло закатованого в Ізюмі бійця із синьо-жовтими браслетами на руці опізнала його дружина – це Сергій Сова з Нікополя, боєць 93-ї бригади «Холодний Яр».

Про це повідомляє Обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини.

«Стало відомо, що рука з синьо-жовтими браслетами з поховання в Ізюмі – це фрагмент тіла військового з Нікополя. Ця фотографія з процедури ексгумації облетіла весь світ – вражаючий знімок почорнілої руки із браслетом патріотичного кольору», – йдеться в повідомленні.

Мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі.

Він – 36-річний боєць 93-ї бригади «Холодний Яр» Сергій Сова. У Героя залишилося двоє дітей 9 та 14 років. 

19 квітня жінка втратила зв'язок із коханим чоловіком.

У коментарі «Фактам»,  Оксана розповіла, що Сергій ніколи не приховував, що оборона Харківської області дається важко.

«Він мені сказав, що за три-чотири дні до цього їх накривала авіація рашистів, артилерія та танки йшли на них. Опір з нашого боку був меншим, тому що нам не вистачало зброї, щоб гідно відповідати. Сергій казав, що першими гинули мобілізовані, бо менше досвіду. На 19 квітня було шість »двохсотих« із роти. І чоловік казав, що є наказ стояти до кінця, тож це робитиме. Але як їх вистачить, невідомо. Після цього зв'язок обірвався…» – розповіла дружина захисника.

П'ять місяців жінка шукала чоловіка, Сергія визнали зниклим безвісти. Коли ЗСУ увійшли до Ізюма і почалася ексгумація тіл вбитих окупантами військових та мирних людей у жінки з'явилася тривога.

«Я не думала, що могилу мого Сергія знайдуть у тому лісі, бо позиції були зовсім в іншому місці, у лісопосадці. Думала, що саме там його знайдуть. Потім почали з'являтися фотографії з ексгумації, і жодної секунди я не мала сумніву, що це мій Сергій. Я впізнала свого чоловіка по численних татуюваннях, на тілі були великі зображення – це голова сови, зображення черепа, самурай із китайськими ієрогліфами. Навіть витатуйоване ім'я доньки залишилося на руці. І жовто-сині браслетики. Із цими браслетами Сергій не розлучався з 2014 року», – каже Оксана.

Як писав «Вголос», у звільненому від російських окупантів Ізюмі продовжується ексгумація тіл загиблих мирних українців. Зокрема, вже ексгумовано 146 тіл, з яких двоє - дитячих.

ІА "Вголос": НОВИНИ