В Україні справді є факти вручення повісток порушникам закону. Проте, такі хвипадки не носять масового характеру, їх більше застосовують як дисципліну.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у телеефірі марафону «Єдині новини», передає Фіртка.

Посадовець додав, що, ймовірно, у деяких регіонах це роблять для того, щоб вплинути на настрої людей, які почали забувати, що триває війна. Але, за його словами, це відбувається не масово.

«Вручення повісток за порушення закону навряд чи є настільки масовим і навряд чи є тією частиною, яка може покращити бойовий дух армії та різко збільшити кількість тих, хто йде до армії.

У нас, в принципі, достатньо добровольців, принаймні накладки з цим немає», — уточнив Денисенко.

Поліцейські Прикарпаття спільно з представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області вживають всіх заходів для виявлення військовозобов’язаних, які ухиляються від призову на військову службу до Збройних сил України.

Разом з тим представники поліції повноважень на вручення повісток не мають. Вручення повісток проводять через відповідні органи місцевого самоврядування та керівників підприємств.

Крім цього, повістки можуть вручати посадові особи територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки за місцем проживання, роботи, а також на вулиці чи на блокпостах.

Як розповіли в ЗСУ, законом не заборонено вручення повістки в будь-якому місці після встановлення особи. При цьому вручена повістка ще не означає, що людину обов'язково призвуть.

Нагадаємо, у Польщі у Щаві трагічно загинула дитина з України.

ІА "Вголос": НОВИНИ