Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію держави громадянину Білорусі Родіону Батуліну, бо він може загрожувати національній безпеці України.

Про це Радіо Свобода повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

«Заборона винесена 23 липня 2021 року на основі аргументованих даних, що дана особа може становити загрозу національній безпеці України», – заявив речник.

Він додав, що Родіон Батулін відомий «своїми радикальними поглядами та провокаційними діями під час акцій протесту в Україні, в ході цих акцій, серед іншого, вдалося запобігти спробам радикалів спровокувати силові зіткнення з правоохоронцями».

В організації «Білоруський дім в Україні» у своєму телеграм-каналі зазначили, що заборона діятиме три роки.

Нападав на охоронців президента Порошенка

Раніше активіст Сергій Стерненко зазначив, що Батулін пов’язаний з Сергієм “Боцманом” Коротких, який у 2014 році отримав українське громадянство за участь у війні проти російських окупантів.

Батулін відомий тим, що під час передвиборчої кампанії 2019 року він брав активну участь у кампанії проти Петра Порошенка, а 25 липня разом з учасниками праворадикального угруповання «Нацдружини» напав на охоронців колишнього президента.

Крім того, Батулін був помічений серед нападників на учасників ультраправої організації «Гонор», яка конфліктувала з Сергієм Коротких. “Гонор” захищає Протасів Яр від забудовників на стороні охоронної фірми” Фокстрот13″, заснованої”Боцманом”.

Водночас Родіон Батулін – заступник голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, якого знайшли повішеним напередодні в Києві.

Голова громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник у Києві 2 серпня. Він вийшов на ранкову пробіжку і не повернувся.

3 серпня його знайшли повішеним у лісопарку на околиці Києва. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство і розглядатиме всі версії, в тому числі вбивство, замасковане під самогубство.

ІА "Вголос": НОВИНИ