Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, учора новим керманичем основної команди львівських «Карпат» було призначено 59-річного Володимира Безуб’яка. До тренерського штабу також увійшли Олександр Чижевський, Володимир Журавчак та Віталій Шпанюк.

Як повідомили «Вголосу» поінформовані джерела у клубі, останні кілька днів головним кандидатом на цю посаду був Олег Лужний. Принципової згоди про співпрацю сторони досягнули в неділю, 17 січня. Але, ознайомившись детально з умовами співпраці, Олег Романович насторожився. Йому запропонували контракт на 4 місяці (до завершення сезону), а поставлене завдання було вихід «Карпат» у Лігу Європи. Зважаючи на складний календар (матчі з усіма лідерами чемпіонату, причому більшість із них у гостях), це завдання є мало реальним для виконання. Крім того, керівництво «Карпат» не готове пообіцяти підсилення команди потрібними для Олега Романовича виконавцями. Тому Лужний і почесний президент клубу Петро Димінський домовилися про іншу формулу співпраці.

Учора, як і писав «Вголос», Лужний і справді підписав угоду із «Карпатами», але він буде головним тренером клубу, тобто опікуватиметься головною командою, а також U-21 та U-19. Олег Романович спільно зі старшим тренером команди Володимиром Безуб’яком, проводитиме селекційну роботу. А також він займатиметься реорганізацією клубної системи. Селекційного відділу «Карпати» на сьогодні не мають, також є брак інших фахівців. Через кілька місяців Лужний повинен представити Димінському концепцію розвитку клубу й уже тоді сторони повернуться до питання продовження співпраці, можливо, Олегу Романовичу буде запропоновано безпосередню роботу з головною командою. Наразі остаточні рішення щодо головної команди прийматиме Володимир Безуб’як.     

У п’ятницю, 22 січня, Олега Лужного представлять футболістам «Карпат», зараз оформляють усі необхідні документи з його працевлаштування у львівському клубі. А в неділю, 24 січня, Лужний із головною командою вилетить у Туреччину на перші тренувальні збори цього року. Разом із командою на збори вилетять і потенційні новачки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ