[media=139927,139928,139929,139930,139931,139932,139933,139934,139935] 

Про це повідомляє Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Кращих визначали у багатоборстві із декількох видів програми. У перший день школярі-допризовники змагалися у бігу на 100 м, метанні гранати Ф-1 на дальність, стрільбі з автомата, підтягуванні на перекладині та бігу на 1000 метрів. У другий день відбувалися змагання з плавання та подолання смуги перешкод. Місцем основних змагань було визначено військову частину 3002 Національної Гвардії України, а змагання із плавання прийняв басейн «Ювілейний» Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України у м. Миколаєві.

«Дехто сприймає поняття допризовної молоді архаїчно, стверджуючи, що такі змагання – пережиток радянщини. Із цим можна погодитись лише в частині того, що зараз поняття допризовної молоді вийшло за вік учнів 10-11 класів, які змагаються, досягши 27 років. Проводячи спартакіаду ми перш за все ставимо задачу продемонструвати школярам умови, в яких відбувається служба у ЗСУ, адже змагання проводяться на території військової частини, і, звісно, сприяти їх національно-патріотичному вихованню»,  – розповів голова оргкомітету, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович.

У підсумку першими стали ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. Друге та треті місця посіли відповідно учні шкіл Личаківського району м. Львова та Миколаївського району Львівської області.
Фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади відбудуться з 07 по 11 травня 2018 року у м. Харкові.

Захід, що проводився з метою визначення фізичної підготовленості допризовної молоді до служби у Збройних Силах України та інших силових структурах, виховання морально-психологічної стійкості, почуття патріотизму та колективізму майбутніх захисників Вітчизни, цьогоріч організували Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації у партнерстві із військовою частиною 3002 Національної Гвардії України.

ІА "Вголос": НОВИНИ