Лідер Палати громад Великої Британії Пенні Мордонт зняла свою кандидатуру з виборів прем'єр-міністра Великобританії та голови Консервативної партії. Таким чином, новим прем'єром стане Ріші Сунак.

Про це стало відомо з її допису у Twitter.

«Ми обрали нашого наступного прем'єр-міністра. Це рішення є історичним і ще раз свідчить про різноманітність і талант нашої партії. Ріші має мою повну підтримку», - йдеться в заяві Мордонт.

За її словами, новому уряду консерваторів треба об'єднатися перед країною та новим прем'єром, щоб разом працювати на благо британців.

«Нам належить зробити велику роботу», - додала вона.

Довідково

Ріші Сунак  — британський політик, канцлер скарбниці з 13 лютого 2020 до 5 липня 2022 року. Член Консервативної партії.

Народився в Саутгемптоні в родині панджабі-індуїстських батьків, які емігрували зі Східної Африки, здобув освіту у Вінчестерському коледжі.

Вивчав філософію, політику та економіку в коледжі Лінкольна, Оксфорд, а згодом здобув ступінь магістра бізнес-адміністрування у Стенфордському університеті.

Подав у відставку з посади Канцлера скарбниці 5 липня 2022 року, заявивши, що британське суспільство очікує від уряду «правильної, компетентної й серйозної роботи», а його погляди з прем'єр-міністром Бориса Джонсона «занадто різняться».

Хвилю відставок спричинив скандал через призначення Борисом Джонсоном на посаду заступника «головного батога» Кріса Пінчера, звинуваченого в тому, що він п'яним домагався двох чоловіків у клубі в центрі Лондона.

Після відставки Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра Великобританії та голови Консервативної партії став одним із восьми кандидатів на виборах голови Консервативної партії. За підсумками останнього парламентського голосування вийшов до фінального раунду з Ліз Трасс.

5 вересня 2022 було оголошено, що Ліз Трас перемогла свого опонента Ріші Сунака в перегонах за лідерство консерваторів, набравши 81 326 голосів проти 60 399.

25 жовтня 2022 року має бути призначений прем'єр-міністром Великобританії.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ