Незважаючи на те, що чимало політиків зробили гучні заяви про підтримку та участь у створенні помісної церкви, в Об’єднавчому соборі участь взяли одиниці. Про це повідомляють «Факти ICTV».

Крім Президента України Петра Порошенка та голови Верховної Ради України Андрія Парубія, яких запросили в якості почесних гостей на Соборі були присутні також екс-президент Віктор Ющенко, народні депутати попередніх скликань, голова Республіканської Християнської партії Микола Поровський, голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» Павло Мовчан та голова Київської обласної організації партії ВО «Свобода» Ігор Сабій.

Сергій Рудик – єдиний з чинних нардепів, який взяв участь в Об’єднавчому соборі. Нардеп нарівні з архієреями голосував за створення, статут і предстоятеля.

Повідомляється, що Рудик є головою парафіяльної ради парафії Преподобної мучениці Євгенії – першого Храму Української православної церкви Київського патріархату, який зводиться в Смілі Черкаської області.

Делегатами з'їзду були єпископи, архієреї, які отримали від Варфоломія офіційне запрошення, кожен з яких мав право взяти з собою на Собор одного священика та одного мирянина.

Як писав “Вголос”, нещодавно оголосили предстоятеля Єдиної української православної церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій уже запросив Епіфанія спільно відслужити Літургію та отримати томос.

ІА "Вголос": НОВИНИ