Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Олаф Шольц замінить Ангелу Меркель на посаді федерального канцлера Німеччини.

Про це інформує Радіо Свобода.

Три партії, що пройшли в Бундестаг, домовилися про створення правлячої коаліції. Угода буде представлена ​​у середу.

За підсумками виборів до Бундестагу соціал-демократи посіли перше місце, випередивши християнських демократів, з якими вони зараз формують уряд. До складу нової коаліції разом із СДПН увійдуть «Зелені» та Вільна демократична партія, передає агентство DPA.

Вибори до Бундестагу відбулися наприкінці вересня. Блок християнських демократів, до якого належить чинна канцлер Ангела Меркель, втратив 48 місць у парламенті, соціал-демократи отримали на 53 крісла більше, ніж у них було до виборів.

Повноваження Меркель офіційно вже припинилися, проте вона продовжує виконувати свої обов'язки до того, як не буде сформовано новий уряд.

Раніше стало відомо. що власний офіс Ангели Меркель після її звільнення з поста розшириться до дев'яти осіб, платитимуть яким за рахунок бюджету. Про це повідомив журнал Der Spiegel з посиланням на лист Міністерства фінансів ФРН.

Меркель нададуть керівника офісу з окладом €10 412 та його заступника. Крім цього, в бюро працюватимуть два секретарі, два референти, один офісний працівник і два водії. Їх утримання здійснюватиметься за рахунок скасування посад у Міноборони Німеччини.

Як зазначає видання, забезпечення роботи офісів колишніх канцлерів та президентів ФРН неодноразово критикували. У 2019 році комітет бундестагу з бюджету проголосував за те, щоб обмежити кількість працівників таких бюро до п'яти, а також обмежити рівень їхньої зарплати.

ІА "Вголос": НОВИНИ