Наступного тижня на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради буде призначено нових голову Служби безпеки України і генпрокурора.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«На наступному тижні та найближчому пленарному засіданні буде призначено і нового Голову СБУ і нового Генпрокурора України. Перші питання порядку денного», - зазначив він.

За словами Железняка, можливі і інші кадрові зміни.

Зазначимо, що 17 липня президент Володимир Зеленський своїми указами відсторонив Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ, а Венедіктову - від посади генпрокурора.

Глава держави пояснив своє рішення тим, що через велику кількість зрадників серед працівників органів прокуратури та СБУ, які залишилися на окупованій території і працюють на Росію, виникли питання до голови СБУ та генпрокурора.

19 липня парламент звільнив Баканова та надав згоду на звільнення президентом Венедіктової, після чого глава держави підписав відповідний указ.

Нагадаємо, після підвищення офіційної вартості долар в обмінниках в середньому купують по 38 грн, а продають - по 38,90 грн за долар. Євро - по 38,25 грн і 39,30 грн відповідно.

ІА "Вголос": НОВИНИ