Шостий пакет санкцій проти росії розглянуть наступного понеділка на рівні міністрів ЄС.

Євросоюз наразі не може завершити на рівні постійних представників (послів країн ЄС – ред.) погодження шостого пакету санкцій проти росії у зв’язку з її війною проти України, й це питання може бути розглянуто наступного понеділка.

Про це у вівторок під час спілкування з пресою за підсумками VI міжнародної Конференції з підтримки майбутнього Сирії у Брюсселі заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Повний текст його заяви оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

 

«Ми продовжуємо обговорювати (шостий пакет санкцій – ред.) на рівні постійних представників країн-членів, з метою досягти згоди, що може бути ухвалена Радою ЄС із закордонних справ – яка і є органом, що має повноваження приймати рішення щодо санкцій. Ми продовжуємо працювати над цим, хоча зберігаються певні труднощі. Я сподіваюся, що до наступної зустрічі міністрів, яка відбудеться наступного понеділка, ці труднощі вдасться подолати. Якщо цього не станеться, ми підвищимо рівень обговорення до міністрів закордонних справ під час Ради ЄС», - зазначив Боррель.

Зазначимо, у вівторок внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинули троє мирних мешканців, ще троє дістали поранень.

ІА "Вголос": НОВИНИ