Айварас Абромавічус очолив «Укроборонпром» у зв'язку з процесами у дежконцерні, які загрожували його міжнародному іміджу, а також національній безпеці, однак плани обрати нового директора на конкурсній основі залишаються в силі.

Про це Абромавічус заявив 2 вересня, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Він пояснив, що і президент, і він, і всі члени Наглядової ради Концерну залишаються прихильниками конкурсного відбору Генерального директора «Укроборонпрому».

За словами колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України, із червня наглядова рада держконцерну провела десятки співбесід і відібрала кількох претендентів на посаду гендиректора.

Новообраний генеральний директор пояснив, що вперше в історії директор «Укроборонпрому» мав бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у Концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни.

Зокрема, без узгодження з наглядовою радою листувалися статути підприємств-учасників концерну, в ЗМІ почали з'являтися витоку секретних контрактів, до яких не мали доступ навіть члени наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом створена атмосфера нездорової конкуренції і боротьби за посади, йдеться в релізі.

«Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого Концерну, так і держави, чого ми допустити не могли», — пояснює своє призначення на посаду Абромавічус.

Як писав «Вголос», агента російської воєнної розвідки, який працював на одному із підприємств держконцерну “Укроборонпром”, засуджено до 9 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ