Процес реконструкції 61-річного моста, що обвалився 3 травня у селі Гайок, планують розпочати вже в червні цього року.

Про це сьогодні заявив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза під час брифінгу “Ремонт доріг 2021: реалізація масштабної Президентської програми “Велике будівництво”, передає кореспондент Вголосу.

Станом на сьогодні, за словами Берези, проєкт реконструкції знаходиться вже у завершальній стадії. Уся необхідна документація має бути затверджена вже до середини травня.

У Службі автомобільних доріг також підкреслили, що процес реконструкції передбачатиме не просто ремонт. Оскільки міст зруйнований повністю і не підлягає демонтажу, на його місці збудують абсолютно новий.

Окрім цього, протягом цього тижня, на місці зруйнованого моста обіцяють встановити тимчасовий піший перехід, аби мешканці мали змогу спокійно пересуватись. Водночас, буде встановлено тимчасову мостову споруду для руху спецтехніки.

Очікується, що процес реконструкції мають завершити до кінця цього року.

Варто зауважити, що Служба автомобільних доріг у Львівській області та Львівська облдержадміністрація продовжують звинувачувати в надзвичайній ситуації, що трапилась, водіїв великогабаритного транспорту.

На їхню думку, міст обвалився, бо вони не реагували на встановлені знаки, які забороняли вантажним автомобілям рух цією дорогою.

Нагадаємо, що міст у селі Гайок було збудовано близько 70 років тому. Про те, що споруда у аварійному стані, чиновники знали давно.

У 2016-2017 роках, під час капітального ремонту траси Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, аварійний міст вкрили новим шаром асфальту. А в 2020 році відбувся процес тендерних процедур, який виграла ТзОВ «Сінк плюс міжнародна інжинірингова і консалтингова компанія». Реконструкцію моста оцінили в 74 мільйони гривень.

Більше новин на цю тему:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ