Тривалий перегляд гаджетів у темну пору року, а також читання стрічки, що рухається, призводить до перенапруження очей, яке, своєю чергою, може викликати перевтому, головний біль, нудоту тощо. Про це повідомив завідувач кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Сергій Риков, повідомляуть УНН.

"Усі ці гаджети не пристосовані для того, щоб дивитись у них вночі, вони розраховані на те, щоб дивитись на них або вдень, або з освітленням, оскільки йде контраст, то відбувається напруження очей. Крім того, мова йде про те, що сама стрічка біжить. Книжку ми поступово прочитали, а потім перегортаємо сторінку, а тут ми просто проганяємо текст, і маємо зосереджуватись на кожній строчці, яка, до того ж рухається, що спричиняє перенапруження очного м'яза",  зазначив медик.

Як порадив медик, краще на гаджеті так само, як і у звичайній книжці, — спершу прочитати сторінку, а потім перегорнути її і читати далі, ніж постійно рухатись за стрічкою.

При цьому він додав, що тривале напруження очей може призвести до перевтоми, офтальмологічних, неврологічних проявів — це і втома, і відсутність бажання читати, а може бути й нудота, найчастіше — головний біль.

ІА "Вголос": НОВИНИ