Врятований напередодні ввечері на Закарпатті зниклий лижник Ігор Грищенко, котрого чотири дні шукали в Карпатах, зараз перебуває в реанімації у Свалявській райлікарні.

Про це розповіла речниця управління ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир, передає Укрінформ.

За її словами, у чоловіка обмороження кінцівок, проте його стан стабільний.

Вона наголосила, що туриста врятували навички виживання в екстремальних умовах і належне екіпірування.

За словами Батир, коли рятувальники забирали Грищенка з хати лісника у Свалявському районі, він виглядав бадьорим, усміхався, жартував. Вона стверджує, що ця історія порятунку — унікальна.

“У нас не було подібних випадків, щоб після настільки довгих пошуків у горах людину знаходили живою. Це — перший випадок, і ми усі раді, що ця історія закінчилася хепі-ендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист живий, допоки він знову не подзвонив і не повідомив, де знаходиться", — зазначила речниця ДСНС.

Як відомо, для рятувальників Закарпаття різдвяна ніч була тривожною, адже впродовж вечора 6 січня до Служби порятунку двічі надходили повідомлення про те, що у горах заблукали п’ятеро  туристів.

Як писав раніше “Вголос”, у Карпатах рятувальники шукали зниклих у Різдвяну ніч туристів.

7 січня рятувальники знайшли в Карпатах тіло одного зі заблукалих туристів.

Згодом, близько 15-ї години 9 січня чоловік вийшов на зв’язок із товаришем та повідомив, що перебуває біля невідомої йому гірської річки.

Увечері в четвер, 10 січня, у Карпатах знайшли зниклого п'ять днів тому лижника.

ІА "Вголос": НОВИНИ