Міністр оборони США Ллойд Остін розкрив домовленості щодо постачання зброї Україні від міжнародної групи підтримки у війні проти рф.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter репортерки Кейтлін Дорнбос.

Остін анонсував передачу Данією протикорабельних ракет «Гарпун» та пускових установок для них, для захисту українського узбережжя. 

Чехія удостоїлася подяки за допомогу ударними гелікоптерами, танками та ракетними системами.

«Кілька країн, зокрема Італія, Греція, Норвегія і Польща, оголосили про нові пожертвування вкрай необхідних артилерійських систем і боєприпасів . Усього за 4 тижні після зустрічі контактної групи в Рамштайні динаміка допомоги та постачання зросла. І після сьогоднішнього обговорення я радий повідомити про активізацію наших зусиль для руху вперед», – заявив глава Пентагону.

За його словами, усі союзники України чітко розуміють справжні наміри росії. Москва спробувала кинути виклик світовому порядку та вільному світу, але Захід далі протистоятиме їй.

Нагадаємо, що 23 травня Міністри оборони понад 40 країн провели онлайн-зустріч щодо військової підтримки України. До віртуальної зустрічі приєднався міністр оборони України Олексій Резніков, заступник головнокомандувача Збройних сил України та представник оборонної розвідки України.

ІА "Вголос": НОВИНИ