Від початку повномасштабної війни, з 24 лютого, Україні вдалось повернути 978 військовополонених.

Про це повідомив на брифінгу речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

«Під час чергового 28-го обміну військовополоненими додому вдалось повернути ще 10 воїнів ЗСУ, таким чином від 24 лютого Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених за участі СБУ, ГУР МО, Міноборони та інших структур повернув загалом 978 оборонців України», - розповів Дехтяренко.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр відзначила, що серед цих людей 99 цивільних

«Перемовини щодо звільнення та обміни наших військовополонених постійно тривають», - написала вона на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Обміни полоненими

26 жовтня відбувся черговий обмін полоненими між Росією та Україною, під час якого додому вдалося повернути 10 бійців - одного офіцера та дев'ять рядових і сержантів.

17 жовтня у Офісі президента України повідомили, що Україна звільнила з російського полону 108 жінок. З них - 35 захисниць із Збройних сил України, 32 - Військово-морських сил, 12 - тероборони, 8 - Нацгвардії, включно з 2 із «Азову», 5 - Держспецслужби транспорту, 4 Держприкордонслужби, а також 12 цивільних.

Як писав «Вголос», основне залучення російських мобілізованих відбудеться вже протягом півтора-двох тижнів. Ймовірно ними Росія спробує стримувати наступ ЗСУ та доукомплектувати підрозділи, які значних втрат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ