Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив міністерствам та органам центральної влади передати до кінця 2019 року не менш як 500 державних підприємств до Фонду державного майна на приватизацію.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Гончарук повідомив, що до 31 грудня 500 підприємств необхідно передати до Фонду держмайна так, щоб суспільство бачило прозорі конкурсні процедури. Потрібно знайти незалежних професійних радників, очистити наявне майно від усіх корупційних інтересів, кримінальних справ, штучних боргів. Так, щоб ці об'єкти стали цікавими для інвесторів

Він також додав, що в Україні потрібно провести прозору процедуру приватизації Центренерго, яке намагалися продати приватним інвесторам наприкінці 2018 року, однак тоді конкурс скасували через оголошення воєнного стану.

Раніше стало відомо, що уряд почав підготовку до приватизації близько 800 держкомпаній. Загалом у державній власності в Україні перебуває понад 3,4 тисячі підприємств.

Як писав «Вголос», на початку жовтня міністр розвитку економіки Тимофій Милованов передав «Об’єднану гірничо-хімічну компанію» в Фонд держмайна на приватизацію. На питання ЗМІ про те, який чистий прибуток продемонструвала компанія за минулий рік, міністр відповів: «Не знаю».

ІА "Вголос": НОВИНИ