Голова відділу зимових видів спорту Міністерства спорту України Даніль Амірханов розповів про гроші, виділені державою на підготовку до Олімпійських ігор-2018, які пройдуть з 9 по 25 лютого в Пхенчхані (Південна Корея), - пише znaj.ua.

«Ми проаналізували виступи наших спортсменів і поділили їх на три категорії. В елітну групу потрапили 15 біатлоністів, а також фрістайліст Олександр Абраменко. Вони отримують набагато більше грошей на підготовку, ніж представники двох інших груп: провідної і перспективної.

Всього на зимові види спорту держава виділила 120 мільйонів гривень, 60 з них ми направили на біатлон.

Вважаю це рішення логічним, оскільки саме в цьому виді спорту українці мають найбільші успіхи. Ну а ще 60 мільйонів розподілили на інші зимові види спорту», - розповів Амірханов.

Відзначимо, що на Олімпійських іграх-2018 в Південній Кореї буде задіяно 85 різних роботів-волонтерів.

Для допомоги туристам працюватимуть 11 типів роботів – роботи-гіди, які будуть давати поради, роботи-кур’єри, які займуться доставкою товарів, творчі роботи малюватимуть мурали. Будуть роботи, які надаватимуть інформаційну допомогу – про транспорт, графік змагань, пише Business Insider.

Одним з роботів буде робот-гуманоїд, розроблений Корейським інститутом передових технологій, який нестиме факел на церемонії запалювання Олімпійського вогню 11 грудня.

Роботи розмовлятимуть корейською, китайською, японською та англійською мовами.

ІА "Вголос": НОВИНИ