Омбудсмен Людмила Денисова заявила, що у в'язницях РФ утримують близько двох тисяч українців.

Про це вона повідомляє у Facebook.

Денісова зазначила, що тільки у 2018 році було заарештовано 176 українців, а засуджено 692 особи за незаконний обіг наркотичних речовин. Станом на 30 червня 2019 року у в’язницях РФ незаконно утримується 1989 громадян. За уточненою інформацією, на сьогодні ця цифра становить близько 2000 громадян України.

Вона додала, що з 2015 року в Україні діє транснаціональне злочинне угруповання, яке шляхом обману вербує громадян України та втягує їх у незаконну діяльність з розповсюдження наркотичних речовин на території Російської Федерації.

Наразі відсутня інформація про точну кількість громадян України, які утримуються у місцях несвободи в РФ через невиконання російською стороною Консульської конвенції між Україною та РФ, зокрема щодо невідкладного інформування про затримання та арешт на території РФ громадян України.

«Директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров повідомив про деталі кримінального переслідування понад 300 громадян України, які стали жертвами діяльності транснаціонального злочинного угруповання. Але тяжкий шлях додому вдалося подолати лише 35 українцям. Зараз вони продовжують відбувати покарання в українських тюрмах», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що українського активіста катують у Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ