Внаслідок вчорашньої ракетної атаки по Вінниці загинули 23 людини. Серед них 4-річна Ліза, яку вбили російські ракети. Мати Лізи прооперували, вона у тяжкому стані, однак жива.

Про це повідомив очільник Віницької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Борзов. Сьогодні у Вінниці та області оголошено жалобу за 23 загиблими, серед яких - троє дітей.

«День жалоби... День страшного болю і скорботи... 23 загинуло, 3 дітей, серед яких 4-річна »сонячна« Ліза. Тіла двох дітей досі не ідентифіковані... Як і 11 дорослих», - зазначив Борзов, - сказав він. 

Він також розповів про долю мами Лізи, хибна інформація про «смерть» якої напередодні поширювалася поряд Telegram-каналів.

«Мама Лізи жива. Вона прооперована. Стан важкий», - зазначив глава Вінницької ОВА.

За його словами, наразі у лікарнях перебувають 73 постраждалих. Ще 18 вінниччан досі не можуть знайти, доля цих людей невідома.

Нагадаємо, тіла 10 жертв ракетної атаки на Вінницю вдалося ідентифікувати. Всього ж в результаті ворожого удару загинуло 23 людини.

Зазначимо, Збройні Сили України 14 липня успішно вдарили по трьох російських складах та військовій базі, розташованих у Миколаївській та Херсонській областях.

Додамо, 4-річна Ліза, яка стала однією із жертв учорашнього ракетного обстрілу Вінниці, знімалася в різдвяному ролику Олени Зеленської 2021 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ