Депутата Солоницівської селищної ради на Харківщині від ОПЗЖ Андрія Лазуренка суд визнав винним у державній зраді

Київський районний суд Харкова призначив зраднику України покарання у вигляді двох років ув’язнення без конфіскації майна, повідомляє «Вголос» з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, в період з 2 по 5 березня депутат по WhatsApp дзвонив представникам молодіжного крила партії «Опозиційна платформа - за життя» та повідомляв, що у найближчий час Харків та Харківська область буде окупована представниками збройних сил РФ, які будуть підтримувати політичний рух вказаної партії.

У зв`язку з цим він надавав вказівки підготуватися, щоб спільно здійснити насильницькі дії щодо представників державної влади України та осіб, що виконують функції з її охорони, а саме: представників підрозділів територіальної оборони Збройних сил України, інших збройних формувань і правоохоронних органів.

Із судового документа також стає відомо, що в судовому засіданні обвинувачений визнав провину, розкаявся у вчиненому кримінальному правопорушенні та активно сприяв розкриттю даного злочину.

Як повідомлялося, депутата Солоницівської селищної ради від ОПЗЖ затримали 15 березня.

У прокуратурі не називали прізвища депутата, але, за даними ЗМІ, йшлося про Андрія Лазуренка. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради від ОПЗЖ. Був директором юридичної компанії «Ангард-АТТ».

Нагадаємо, сьогодні, 24 червня, на одному з напрямків, військовослужбовцем підрозділу протиповітряної оборони 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України був успішно збитий штурмовик орків Су-25 “Грач”.

ІА "Вголос": НОВИНИ