В Україні з 28 лютого по 1 листопада цього року найбільше подорожчали цибуля, морква, пшоно, макарони, житній хліб і ячмінна крупа.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
"Найбільше додала в ціні цибуля - 48%. Морква подорожчала на 47%, пшоно - на 44%, макарони - на 34%. Серед хліба найбільше зросла ціна на житній - 21%. Пшеничний із борошна вищого ґатунку подорожчав на 13%, батон – на 16%, хліб пшеничний із борошна першого ґатунку – на 20%. На 21% дорожчою стала ячмінна крупа", - йдеться у повідомленні.
Знизилась ціна на гречку - 13%, на 3% подешевшав цукор.
"Водночас за даними Держстату з початку 2018 року всі види білого та чорного хліба подорожчали на 16%. Пшоно додало в ціні 50%. Пшеничне борошно та ячмінна крупа зросли на 18%, макаронні вироби – на 15%. Водночас гречка та цукор подешевшали на 25% і 8% відповідно", - каже Олексій Дорошенко.
Служба державної статистики підрахувала, що з січня по листопад цибуля зросла в ціні на 90%, морква - 80%, капуста - 65%.
Серед м'яса найбільше зросла ціна свинини - на 17%, курячого філе - на 16%, вареної ковбаси та яловичини - 11%, курячої тушки – 9%, мороженої риби – 8% і сала – 7%.
ІА "Вголос": НОВИНИ