Від початку року до обласного центру зайнятості звернулись 5,7 тис. працедавців, які повідомили про наявність 25,6 тис. вакансій. Найбільший попит на місцевому ринку праці на кваліфікованих швачок, пекарів, слюсарів, зварників, верстатників, електриків, малярів, бетонярів.

Про це повідомили у Львівської ОВА.

Станом на 20 травня база даних служби зайнятості складалася з 12,1 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, з яких 9,8 тис. надійшли за формою повідомлення про вакансії. Найбільший попит спостерігається на кваліфікованих робітників різних професій: швачок, пекарів, слюсарів, зварників, верстатників, електриків, малярів, бетонярів. Також активно шукають працівників сфери послуг: кухарів, продавців, охоронників, перукарів тощо. Потрібні водії, оператори котелень, токарі, фрезерувальники та інші робітники для обслуговування устаткування.

Працедавці також шукають інженерів різного профілю, лікарів (сімейних, фізичної та реабілітаційної медицини, терапевтів, невропатологів, травматологів, психіатрів), бухгалтерів, вчителів, медичних сестер.

У сільськогосподарському секторі пропонують роботу трактористам-машиністам, агрономам, водіям, тваринникам.

Серед представників найпростіших професій неабиякий попит мають прибиральники, підсобні робітники, вантажники та двірники.

ІА "Вголос": НОВИНИ