Згідно з останнім опитуванням Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), українці вважають подією року епідемію коронавірусу.

Про це інформують на офіційному сайті Фонду.

43% опитаних назвали епідемію подією, яка значно вплинула на життя України, а 38% назвали її головною подією світу. Всі опитані назвали її негативною.

На другому місці серед головних подій в Україні опинилася війна на Донбасі. Її найважливішою назвали 12% опитаних. Водночас усі назвали її негативною.

На думку 15,9% респондентів найважливішою подією у світі є протести у Білорусі проти влади президента Лукашенка. 19,2% з них вважають цю подію позитивною, а 71,4% - негативною.

Серед важливих подій в Україні опитані також назвали весняний карантин, будівництво автомобільних доріг, підвищення цін.

Серед важливих подій у світі респонденти назвали також світову економічну кризу, появу вакцини від коронавірусу і війну в Нагірному Карабасі.

Опитування здійснювали з 5 по 13 грудня 2020 року на всій території України, окрім окупованих частин Донбасу і Криму. Опитали 2004 людини віком від 18 років. Похибка (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) становить не більше ніж 3,3%.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ