Найвищі заробітні плати у столиці пропонують фахівцям із монтажу систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту й аспірації. Розмір заробітної плати для таких працівників становить 20,16 тис. гривень на місяць.

Такі дані оприлюднив Київський центр зайнятості. Водночас, директори з маркетингу посіли друге місце за обсягом пропонованої у центрі зайнятості зарплати — 20 тисяч гривень. Третє місце посіли фахівці з аналітики товарного ринку.

Крім цього, за даними центру зайнятості, до переліку найбільш оплачуваних вакансій у столиці увійшли охоронці. Їм роботодавці пропонують близько 19,4 тис. гривень. «Фінансові директори, режисери-постановники, рихтувальники кузовів, чистильники металу, плавильники, кранові електрики та пакувальники отримують зарплатню на рівні 15 тис. грн», — повідомляють у центрі зайнятості.

Зазначимо, що центр зайнятості аналізував лише заробітні плати за вакансіями, на які роботодавці шукають своїх працівників через центр зайнятості. Водночас, ця підбірка може бути нерепрезентативною через те, що значна частина роботодавців не користуються послугами Державного центру зайнятості. За даними Держстату, середній розмір зарплати у Києві складає 13,6 тисяч гривень, а найбільш оплачуваною галуззю в Україні є фінансова та страхова діяльність.

ІА "Вголос": НОВИНИ