Про це повідомляє euronews.

Для підготовки цього дослідження аналітична компанія Inrix зібрала інформацію про дорожні корки в більш, ніж тисячі міст 38 країн світу, використавши при цьому приблизно 300 мільйонів різних джерел, як-от, дані GPS.

Топ-10 країн

 У 2016 році «першість» здобув Таїланд, де автомобілісти провели в заторах 61 годину. Колумбія і Індонезія – друге місце і 47 годин в заторах.  Росія і США – на четвертому місці: 42 години в заторах.

 

 Згідно з даними авторів дослідження, хоча в країнах, що розвиваються, набагато менше перевантажених великих міст, вони перебувають вгорі рейтингу через відсутність громадського транспорту і хаотичну інфраструктуру.

 

Серед європейських країн за Росією – Туреччина (34 години) і Велика Британія (32 години).

Топ-10 міст

 Коли йдеться про міста, то вперед виривається Лос-Анджелес, де кожен водій в 2016 році простояв в корках 104 години. Це єдине місто в світі, що подолало 100-годинну позначку. Справа в тому, що в Лос-Анджелесі з 12 мільйонами жителів понад 80% використовують особистий транспорт, щоб дістатися на роботу.

 На другому місці (і на першому серед європейських міст) – Москва. 91 година в заторах.

 Нью-Йорк з результатом 89 годин – на третьому місці. Цікаво, що п‘ять американських мегаполісів виявилися в Топ-10.

Що стосується Європи, то за Москвою йдуть Лондон (73 години) і Париж (65 годин). У Топ-10 увійшли відразу 5 російських міст. Проблема – в густозаселених районах і неефективності громадського транспорту, вважають дослідники.

Київ

Київ та Україна не входять до цього дослідження, хоч проблема багатокілометрових корків, особливо на тлі екстремальних погодних умов, добре знайома мешканцям столиці:

Ціна втраченого часу

Автори дослідження також проаналізували фінансовий бік питання. Виявилося, що затори коштують дорого. Наприклад, в Лос-Анджелесі водії втрачають у середньому по 2400 доларів на рік через простій , а самому місту затори обходяться в 9 мільярдів доларів.

Перевірити статистику по містах і країнах можна тут.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ