Гуркіт у темряві та стовпи диму. Величезна прірва відкрилася на світанку на внутрішній стоянці лікарні Оспедале-дель-Маре в Понтічеллі, де під час першої пандемії був створений ковід-центр.

Прокурор відкрив розслідування, яке вестимуть карабінери. Проводяться розслідування, щоб виявити причини колапсу. Згідно з першими даними рятувальників, аварія сталася через проникнення дощової води, після проливних дощів останніми днями, що й спричинило обвал.

Це прірва у дві тисячі квадратних метрів, глибина близько 12 метрів. Після обвалу хворих із госпіталю евакуювали. У лікарні немає води, хоча генератори спрацювали. Рятувальні роботи завершились близько 17:00. Електропостачання було відновлено в другій половині дня, техніки працюють, щоб відновити подачу води.

Очільник регіону Кампанії Вінченцо Де Лука заявив: «Тепер, звичайно, нам потрібно зробити геологічне дослідження і подивитися, яка ситуація в інших частинах території. Але поспіх тут ні до чого... Це гідрогеологічна проблема, яка вибухнула, ми це визнаємо ».

Рятувальники працюють над тим, щоб засипати прірву, в межах якої можуть відбутися інші просідання землі. Три машини, які впали всередину, ще не знайдені. Техніки сподіваються відновити подачу води та електропостачання до лікарні.

На даний час немає жодних даних, який би вказував на зловмисний акт.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ