Після революції у 1991 році в Україні прийшли до влади старі кадри, стара чиновницька бюрократія і «старі директори» – директори підприємств на чолі з Кучмою. І вони просто перекрили всі можливості для розвитку малого та середнього бізнесу на поч. 90-хх рр.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів ексміністр економіки України Володимир Лановий, пояснюючи, чому Українці не вдалося подолати економічну кризу, так, як свого часу полякам.

«Зупинили приватизацію підприємств і почали грабувати країну, вивозити товари за кордон. А в середині країни почали вимагати від Нацбанку, аби він покрив різницю. Відбувалося викачування капіталу за кордон, а Нацбанк при Президентові Кравчуку та Кучмі-прем’єрі просто почав друкувати гроші і таким чином тоді довели країну до гіперінфляції. При цьому зруйнували всі фінансові засоби у країні, тому підприємства не мали грошей та кредитивних умов для розвитку», - уточнив він.

Також, за словами Ланового, є ще один важливий фактор, чому полякам вдалося вийти з кризи, а українцям ні.

«Ми впустили у нашу країну господарювати Росію, яка значно доклалася до руйнації фінансової системи України, яка і призвела до руйнації економіки. Бо на зорі незалежності мали би прийти до керма країни нові кадри і виробити нове мислення у підприємництві та налагодити співпрацю з Європою. Натомість партократи віддали економіку на розграбування старим елітам», - уточнив екс-міністр.

Більше читайте тут: «Чи будуть в Україні «польські» зарплати?».

ІА "Вголос": НОВИНИ