Учні всіх шкіл Львова, від п'ятих до одинадцятих класів, з понеділка, 24 січня, переходять на дистанційне навчання.

Таке рішення сьогодні, 21 січня, прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій Львівської міської ради.

Також на дистанційне навчання переведено усі заклади позашкільної освіти Львова. Гуртки, спортивні секції та музичні школи будуть навчати своїх вихованців онлайн.

Що стосується учнів молодших класів, то переводити їх на дистанційне навчання немає змісту, тому що менші діти не вміють вчитися дистанційно. 

Проте, може так статися, що львівські школи зачинять взагалі. Старші вчитимуться дистанційно, молодші матимуть канікули. Але рішення про це приймуть вже у понеділок, 24 січня. 

Окрім того, міська рада має намір звернутися до організаторів масових заходів, які заплановано проводити найближчим часом, з проханням перенести ці заходи до сприятливіших часів або ж і зовсім скасувати їх.   

Причиною такого рішення у міськраді називають різке збільшення захворюваності на COVID-19 за останні кілька днів. Причому хворіють не тільки дорослі, але й діти. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», віднедавна ковідне відділення у дитячій міській лікарні на Орлика, яке усі ці роки, відколи панує пандемія COVID-19, було резервним, почало приймати хворих діток.  

Водночас жодних обмежень щодо роботи бізнесу у міськраді рішенням ТЕБ та НС не прийняли. Чиновники прогнозують, що з наступного тижня Львів перейде у червону зону. 

ІА "Вголос": НОВИНИ