Міністерство цифрової трансформації України нарешті запустило комплексну послугу «єМалятко». Вона значно спрощує життя батькам новонароджених дітей.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив у Facebook, що "еМалятко" вперше запрацювала у Харківському міському перинатальному центрі.

"Батьки новонародженої дитини вперше отримали 6 необхідних послуг лише за 1 заявою. За такою умовою їм не довелось заповнювати 37 форм та витрачати купу часу на ходіння по кабінетах. Зробили вони це за декілька хвилин у самому центрі", – розповів Гончарук.

Послуга еМалятко спрощує життя новоспеченим батькам. Гончарук переконує, що замість бюрократичних схем у десятках інстанцій та довжелезних черг працюватиме одна-єдина заява. За нею батьки зможуть отримати 10 послуг просто у пологовому будинку або онлайн на сайті "Дія".

Це абсолютно унікальна історія для України. Батьки з моменту народження дитини витрачатимуть більше часу на її виховання замість тривалого оформлення різних пакетів документів, – наголосив прем'єр.

Якими послугами можна буде скористатися:

Державна реєстрація народження дитини;

Реєстрації місця проживання народженої дитини;

Призначення допомоги при народженні дитини;

Реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я;

Реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

Отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї;

Визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою;

Визначення належності дитини до громадянства України;

Присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

Призначення допомоги багатодітним сім’ям.

До кінця січня 2020 року послуга має запрацювати ще в десяти містах України: Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Кривому Розі, Львові, Луцьку, Вінниці та Маріуполі.

ІА "Вголос": НОВИНИ