Уже в суботу та неділю, 22-23-го травня, відбудеться перший етап набору в Академію львівського ФК «Рух». Відбір проходитиме за абсолютно новаторськими принципами, які дозволять усім, хто мріє стати футболістом, проявити себе.

Як зізнався Президент ФК «Рух», ініціатор відкриття унікальної футбольної школи Григорій Козловський, він щодня отримує десятки запитань щодо набору в Академію. Обіцяє здивувати всю Україну у розвитку дитячого футболу.

Тож сьогодні НТА розповідає про всі деталі набору в Академію.

Записатися на набір онлайн

Як розповів НТА директор з розвитку  ФК «Рух» Максим Мотін, масовий набір юних талантів стане першим етапом із чотирьох, які триватимуть усе літо. У ньому можуть взяти участь абсолютно всі охочі діти 2005-2010-их років народження.

«Оскільки заявок ми отримуємо багато, тому розділили на кожні вихідні по одній віковій групі. Записатися на набір легко: варто зайти на офіційний сайт нашого футбольного клубу, заповнити просту анкету. У відповідь ми відправимо інформацію, якого саме дня його вікова група буде брати участь у відборі», – пояснив Максим Мотін.

Діти, які пройдуть відбір, отримають можливість безкоштовно жити, харчуватися, навчатися в Академії. Отримають усе екіпірування, зможуть брати участь у найкращих турнірах в Україні та світі.

Лише об’єктивні показники

Підхід до відбору дітей, який пропонують у «Русі» вже називають унікальним. Він максимально унеможливить тренерський суб’єктивізм під час відбору. Діти здадуть низку тестів. Зокрема, на швидкість, реакцію, психологічний тест. Пройдуть ігрові вправи за формулами «1 на 1» і «4 на 4».

«Таким чином ми отримаємо об’єктивні результати тестувань для кожної дитини. Не буде такого, що просто тренер переглянув: хтось – сподобався, а хтось – ні. Ми намагаємося мінімізувати суб’єктивний підхід до справи – лише об’єктивні показники тестів. Кожна дитина проходить від 6-ти до 12-ти «станцій» залежно від віку і на кожній «станції» отримує оцінку, яку формують показані нею результати», – пояснив Максим Мотін.

Також тестування допоможуть виокремити тих дітей, які з першого разу на футбольному полі не можуть показати все, на що здатні, але які мають перспективу по цифрових показниках. Таким чином вдасться не упустити справді талановитих дітей.

Вакантні по 25 місць у шести вікових групах

Зараз у «Русі» дитячі команди формуються з нуля – по 25 вільних місць у кожній віковій групі. Відтак шанси потрапити в Академію у кожного великі.

«Це вперше в історії футболу, коли набирають одразу шість вікових груп повністю з нуля. Зазвичай відбувається так: є школа, з неї їздять скаути і добирають до комплекту декількох талановитих дітей. Але щоби робити це з нуля – такого експерименту у світовому футболі ще не було», – запевнив Максим Мотін.

Зголошуються навіть з інших країн

До Академії «Руху» вже зголошуються юні футболісти з усієї України. Понад те, – є заявки зі Словаччини, Польщі, Латвії, Білорусі.

Тренери працюватимуть за сучасними програмами для аналізу і тактики. Головне завдання – до 1-го вересня зібрати всі шість вікових груп. Згодом представники «рухівської» Академії виступатимуть у чемпіонаті України, в дитячо-юнацькій футбольній лізі України.

Де тренуватимуться

Будівельні роботи на території, яку займатиме Академія «Руху», ще тривають. Тут буде 8 футбольних полів (три – зі штучним покриттям, п’ять – гібридних полів, з урахуванням новітніх технологій догляду та зведення газонів, два з них із підігрівом). Деякі з них уже готові, там проводять матчі різного рівня. Всі вони матимуть необхідні зручності: автополив, прожектори для якісної відеозйомки, спеціальні ділянки, розраховані для розминки гравців, тощо.

На території Академії встановлено сонячні панелі задля забезпечення природного електропостачання. Поруч буде універсальний зал для ігрових видів спорту, тренажерні, гімнастичні зали, відновлювальний центр, СПА-салон, басейни, реабілітаційний медичний центр, лабораторія спортивної науки, готель, хостел, івент-хол тощо. Словом – унікальний комплекс і найкраща в Україні Академія футболу на теперішній момент.

ІА "Вголос": НОВИНИ