Чиновник активно співпрацював з окупантами в Херсонській області.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про позбавлення повноважень нардепа Олексія Ковальова («Слуга народу») «у зв'язку з його смертю». Чиновник з Херсонської області перейшов на бік окупантів після російського вторгнення в Україну.

«Доля колаборантів і зрадників. Розпорядження про дострокове припинення повноважень нардепа Ковальова. У зв'язку зі смертю. Не співчуваю», – написав Стефанчук на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото розпорядження про позбавлення Ковальова повноважень.

 

 

Олексій Ковальов: що відомо колаборанта

З початку повномасштабного вторгнення РФ нардеп від «Слуги народу» Олексій Ковальов перебував на тимчасово окупованій території Херсонської області, де активно співпрацював з окупаційними військами. На початку квітня його виключили з фракції «Слуга народу». 

Проти нього було відкрито кримінальне провадження за колабораційну діяльність. Також екс-нардепа звинувачують у держзраді та пособництві державі-агресору.

28 серпня депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив про вбивство колаборанта Олексія Ковальова. 

Пізніше стало відомо, що в Голій Пристані на Херсонщині вбито не лише колишнього народного депутата-зрадника Ковальова, а й його співмешканку.

ІА "Вголос": НОВИНИ