У Верховній раді зареєстрували законопроєкт про «народних депутатів - «засновників державної незалежності України». Його автором став спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Документ опублікований на сайті парламенту.

Законопроєкт №6493 «Про статус народного депутата — засновника державної незалежності України» пропонує визначити статус, права, обов'язки, порядок видачі посвідчення та нагрудного знака для деяких нардепів.

«Метою прийняття законопроєкт є вшанування народних депутатів — засновників державної незалежності України та визначення їх правового статусу», - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема, йдеться про народних депутатів, які проголосили Декларацію про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та/або схвалили Акт проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року та/або підтримали Постанову Верховної Ради Української РСР «Про проголошення незалежності України».

Нагадаємо, при голові Верховної Ради хочуть створити Науково-консультативну раду. До неї увійдуть 90 науковців та практиків у сфері права.

Як повідомляється, розроблятимуть важливі законопроєкти академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори, кандидати наук у сфері права.

Також вони працюватимуть над концепцією розвитку законодавства та його галузей, займатимуться систематизацією та моніторингом результатів законодавчої діяльності парламенту.

ІА "Вголос": НОВИНИ