Для того, щоб повністю побороти епідемію коронавірусу в Україні, необхідно вакцинувати щонайменше 60% громадян нашої держави безпечним і перевіреним препаратом.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час Форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

За його словами, Україна перебуває на 34-місці у Європі за показником смертності від COVID-19 на 1 млн населення.

Степанов зауважив, що зараз головною метою для його відомства є вакцинація мінімум 50% населення України упродовж 2021-го – початку 2022-го року, тобто приблизно 21 млн людей, безпечною вакциною від недуги.

Також очільник МОЗ зауважив, що українці досі скептично ставляться до вакцинації.

Вакцинація в Україні

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував, що до літа 2021 року Україна отримає приблизно 10 мільйонів доз вакцин від COVID-19.

Уже в найближчі тижні Україна отримає 117 тисяч доз вакцини компанії Pfizer/Biontech у рамках програми COVAX. Загалом за цією програмою Україна може отримати 16 млн доз вакцин.

Також нещодавно міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в лютому Україна отримає 12 мільйонів доз вакцин від коронавірусу виробників AstraZeneca (Великобританія та Оксфордський університет) і NovaVax (США).

Україна зокрема уклала контракт із китайським виробником Sinovac Biotech про постачання 1,9 млн доз вакцин від коронавірусу з можливістю повернення коштів.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ