Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відповів на прогноз видання The Economist про те, що Україна отримає широкий доступ до вакцини від COVID-19 у 2023 році.

Про це стало відомо з його інтерв'ю на телеканалі «Україна 24».

Очільник МОЗ запевнив, що його відомство вчасно виконує всі зобов'язання і розпочне вакцинацію населення від коронавірусу в анонсований термін, а саме в середині лютого.

«На відміну від різних аналітиків, ми в МОЗі виконуємо всі зобов'язання, які на себе беремо. Якщо ми сказали, що починаємо масову вакцинацію у лютому цього року, то ми її почнемо у лютому цього року. Коментувати якісь там домисли аналітиків я не збираюся. Звідки беруться ці цифри (2023, 2025 рік), мені невідомо»
Він також сказав, що безкоштовно отримати щеплення від коронавірусу зможуть зробити 30 млн громадян України.

Насамперед будуть вакциновані медики, люди похилого віку та люди із групи ризику. Цим категоріям робитимуть щеплення упродовж 2021 - першого кварталу 2022 рр.

Нагадаємо, що видання The Economist опублікувало прогноз, згідно з яким, Україна отримає широкий доступ до вакцини від коронавірусу аж у 2023 році.

Нагадаємо, що Віктор Ляшко повідомив про те, що 29 січня буде відома точна дату поставки до України першої партії вакцини від коронавірусу.

Читайте більше актуальних новин до теми коронавірусу на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ