Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив сьогодні у Львові, передає кореспондент «Вголосу».

Він також заявив, що досі не отримав жодної копійки зарплатні.

Юрій Стець розповів, що міністерство працює вже два тижні, та для того, щоб почати використовувати кошти, потрібно мати казначейські рахунки, які ще не створені.

Під час свого візиту до Львова міністр брав участь у Форумі громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни з Росією», зазначивши, що йому було важливо почути думку людей, що є моральними авторитетами нації.

«Мені також важливо, що за час моєї роботи, як міністра і за два тижні існування Міністерства інформаційної політики ми не зробили жодного півкроку до того, що називається утиском свободи слова чи наступом на професію журналіста, чи до будь-якої межі, яку ми не перетнули і не перетнемо в тому, що називається цензура. Ми будемо послідовними і таким чином діятимемо й надалі», - заявив міністр на брифінгу.

Він також пояснив, що контрпропаганда, якою займатиметься міністерство, це інструменти для донесення правди про події, які відбуваються в Україні. На зауваження журналістів, що міністерство досі не розповсюджує жодної контпропагандистської преси у зоні АТО, він відповів також,  що за свій кошт випускає газету, тиражем 25 тисяч, яка розповсюджується по периметру і заноситься також на окуповані території.

Також, за словами Юрія Стеця, США готове впродовж одного-двох тижнів надати Україні пересувну техніку, яка гаситиме сигнали російських телеканалів на сході країни.

Міністр водночас додав, що російські пропагандистські і ефесбешні видання не матимуть змоги отримати журналістську акредитацію в Україні, але це не стосуватиметься тих видань і журналістів, які подають збалансовану інформацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ